tirsdag den 27. maj 2014

Mandag og tirsdag i kommunal ergoterapi...

Udfyldte ansøgning om hjælpemidler til en kvinde med hørenedsættelse og skrev journalnotater om sagen.

Var på hjemmebesøg med ergoterapeut for at se om installerede hjælpemidler til en mand med nedsat hørelse fungerede efter hensigten. Han var tilfreds, dog syntes senderen fra TVet ikke at fungere. Så Hjelpemiddelteknikerne må kontaktes.
Om aftenen var aftalt et møde med den norske koordinator til en lille evaluering af praktikken for os alle tre. Vi fik talt om alt fra oplevelser, forskelle og ligheder ved norsk og dansk ergoterapi, de vilkår de norske studerende har, til hvilket område, vi kunne ønske at arbejde med efter uddannelsen. En hyggelig og fin afslutning med den norske koordinator, der har taget sig godt af os J Vi kan varmt anbefale at tage praktik i udlandet – og gerne i Trondheim J

Til ergomøde tirsdag deltog ergoterapitjenestens leder. Her blev givet informationer og der var dialog om arbejdsbyrde og forskellige problematikker.
Til et hjemmebesøg hos en mand med ALS, skulle ergoterapeuten vurdere mulige hjælpemidler. Grundet nedsat funktionsevne i hele kroppen samt tale, har han hjælpere, der kan gå til hånde også ved at videregive, hvad han siger. Det var dejligt at se, hvor dygtig hjælperen var til at tolke lyde og ved at bruge teknik fra ”stavetavle”, at kunne stave frem til ord, der var særligt vanskelige at forstå. Inden besøget var udarbejdet en liste over hjælpemidler manden ønskede, hvilket kunne korte besøget en del af.

Uddrag fra ALS gruppen, dansk hjemmeside:
….I det daglige bruger vi stavetavlen, hvor alfabetet er opdelt i 5 rækker. Systemet fungerer ved at hjælperen tæller 1 2 3, indtil jeg løfter et øjenbryn. Hjælperen siger nu bogstaverne i den pågældende række, indtil jeg igen løfter et øjenbryn. Dermed er det første bogstav givet, og processen gentages nu for det næste osv. Det lyder måske som uendeligt langsommeligt, men når man først er kommet i gang, går det faktisk rimeligt. For det første står vi jo ikke og læser op fra tavlen, vi kan den selvfølgelig udenad. Og for det andet lærer hjælperne hurtigt at gætte ordet, når bare de har et par bogstaver…..


Ingen kommentarer:

Send en kommentar