tirsdag den 20. maj 2014

Mandag i kommunal ergoterapi...

Planlagde hjemmebesøg hos borger, der ansøger om teleslynge, sammen med en norsk studerende. Til at aftale tidspunkt for hjemmebesøget med borgeren valgte vi, at den norske studerende skulle tage kontakten, da det må være udfordrende både at have hørenedsættelse samt skulle forstå dansk på én gang.

Til vejledning havde jeg forberedt materiale omkring lejringer og refleksioner ift. en borger med MS, der kun kan ligge i sengen 4 timer om natten grundet spasmer. På baggrund af mine spørgsmål og fokus på lejring har jeg fået stillet til opgave at arbejde videre med dette og besøge denne borger igen. Det er spændende, men også kompliceret, da han sidder det meste af døgnet i kørestolen og jeg i dag fik at vide, han får fysioterapeutisk behandling siddende i kørestolen. Hvis han er interesseret i en bedre lejring er mit mål at hænge en visuel instruktion op af den mest optimale lejring for borgeren til hjemmetjenesten, så han måske kan finde ro her i længere tid.
 

På hjemmebesøg hos borger med KOL, der har fået en mini crosser, men er lidt utryg og usikker på, om den kan komme ind i de butikker, hun ønsker at handle i. Vi begiver os afsted i strålende sol – Norge viser sig fra sin bedste side i dag J Det er tydeligt, denne kvinde er vant til at køre bil, gebærder sig hensigtsmæssigt og har kontrol over mini crosseren.
Efter en lang tur kommer vi frem til et lille center, hvor hun kører ind i en forretning, stiger ud og handler. Vi fortsætter til et stort supermarked, hvor der er gode pladsforhold og mini crosseren kan komme let omkring. Borgeren har allerede egne løsninger til at spare på energien og siddende få fat i varer – eksempelvis kører hun tæt på en kølemontre, åbner døren lidt, åbner vinduet, rækker armen igennem, skyder lågen på kølemontreren vandret til side og tager en vare op. Det fungerer perfekt.
Vel tilbage på bopælen giver borgeren udtryk for, at det gik fint, men ønsker dog et par besøg yderligere fra ergoterapeuten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar