onsdag den 7. maj 2014

Info og Hjælpemiddelmesse


Dagen lagde ud med et møde med fælles info til alle studerende, som er i praktik i Trondheim Kommune.  Her blev kommunens beslutningsorganisering gennemgået, byens opdeling i 4 distrikter og ergoterapiens opbygning samt arbejdsområder.

Ergoterapien overordnede mål er:
Bidra til at innbyggerne i Trondheim
Ivaretar egen helse
Kan mestre egen hverdag på ulike arenaer
Forebygge og utsette behov for hjemmetjenester og institusjonsplass

Ergoterapeuterne har besluttet at benytte COPM som fast redskab og arbejder med at få implementeret det i det daglige arbejde. En ergoterapeut, som jeg talte med forleden om COPM, syntes, det er lidt omvendt at skulle tænke vanskeligheder, når de plejer at tænke ressourcer hos borgerne. Tja…
Midler, som vejlederne tidligere har fået for at have studerende i praktik, går nu i en fælles pulje, hvor der kan ansøges til forskellige projekter. Gennem denne pulje er eksempelvis ADL-taxonomien blev oversat til norsk og der har været udviklende tiltag omkring at have studerende i praktik. En interessant tanke, der kan reflekteres nærmere over.

Herefter var jeg på Midt-Norsk Hjelpemiddelmesse i Trondheim Spektrum. Det lunede mit danske hjerte at se kugledyne og kuglevest fra Protac. Ifølge repræsentanten på standen kan der ansøges om kugledyne til behandling i Norge, hvilket er noget ulig danske forhold. Dog var det mest interessante at se et væld af forskellige typer cykler, der er tilpasset enhver tænkelig funktionsnedsættelse og som yderligere er mulig at bruge i forskelligt terræn og årstid.


 
Dagen sluttede på messen med foredrag omkring ergoterapeutens rolle i boligformidling, boligtilpasning, hjælpemidler i boligen og boligpolitik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar