søndag den 4. maj 2014

Ankomst til Norge


Valget faldt på Norge grundet Nordplus samarbejdet og at vi under studiet har læst en del norsk faglitteratur og formoder at deres tilgang til borgerne er meget klientcentreret. Og vi finder det interessant at undersøge hvilke forskelle der er på dansk og norsk ergoterapeutisk praksis og praksisområder.

Gennem NordPlus samarbejdet har vi hver fået tildelt 4500 kr. til ophold og rejseudgifter. Desuden har to af os ansøgt om og fået 1000 kr. fra Ergoterapeutforeningens Studierejsefond hver.

Flybilletterne, bestilt i februar, kostede 1316 kr. Gennem den norske internationale koordinator har vi haft kontakt til Sør-Trøndelag skole, der anbefalede os at bo i Moholt Studentby, der ligger omkring 3,5 km fra Trondheim centrum. Det er den billigste undersøgte opholdsmulighed, hvorfor vi valgte at ansøge om værelse. Huslejen er på 2900 kr. samt 415 kr. til vand, varme, el. Desuden er der fri internetadgang ved brug af netværkskabel. Depositum er på 5000 kr.

Vi er ankommet til Moholt Studentby i Trondheim i går, lørdag d. 3. maj 2014. Efter en smuk flyvetur med kig til de norske sneklædte fjelde blev vi mødt af regn- og sludbyger samt 2 gr. på landjorden. En omvæltning, da vi i de sidste 14 dage har vænnet os til 15-20 gr. hjemme.



Fra lufthavnen tog vi Værnes Expressen, en bus, der kører lige til Moholt Studentby. Bussen holdt lige udenfor lufthavnens udgang og vi blev mødt af en lun og venlig buschauffør, der hjalp med at anbringe kufferterne mærket ”Heavy”. Der er rabat på busbilletten ved forevisning af studiekort.

Da vi ankom en lørdag, der er udenfor boligselskabets kontortider, skulle nøglerne afhentes i receptionens nøgleboks, hvilket forløb uden problemer.

Med møje og besvær lykkedes det at få bakset kufferterne op på 4. etage, hvor vi låser os ind til fælleskøkkenet. Fra køkkenet er døre til vores værelser, samt til endnu et værelse, hvor der bor en biomedicinstuderende fra Ghana. Køkkenet, fællestoilettet samt værelser trængte til en klud og lidt sæbe.

Værelserne består af en udmærket seng, skab, hylder, skrivebord, kontorstol samt gardiner. Der er adskillelige kontakter samt stik til net mm.
 

Det var vores held, da vi ikke selv kunne have det med, at vi kan låne gryder og pande af vores afrikanske roommate.
 
Der er flere indkøbsmuligheder i området, lige fra Rema 1000 til KIWI. Priserne er ikke værd at skrive hjem om, men tag den store pengepung med, hvad angår mejeriprodukter, frugt og grønt samt kød. Vi er tydeligvis i Norge, da vi ikke kunne købe så meget som en letøl efter kl. 18 en lørdag, så den stod på aftenkaffe.
 
 

2 kommentarer:

  1. Hyggeligt køkken skal nok blive en god måned. Bliver spændende for jer alle tre med sproget..

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, vi hygger os her i de norske fjelde. Sproget er lidt udfordrende, specielt når de taler hurtigt.

      Slet